Kod Newcastlea locirano 37 kontejnera izgubljenih s broda „YM Efficiency“

332
Foto: Australian Transport Safety Bureau

Ukupno 37 kontejnera, koji su pali s palube broda „YM Efficiency“ pod liberijskom zastavom 1. lipnja, locirani su na morskom dnu uz obalu Newcastlea.

Prema izvješću Australske uprave za pomorsku sigurnost (AMSA), početna pretraga podmorja identificirala je kontejnere i ono što bi mogli biti njihovi ostaci.

Pretraživanje u trajanju od šest dana obavilo je istraživački brod luke Newcastle, „JT Gowlland“, u ime osiguravatelja tvrtke YM Efficiency, Aus Ship, i vlasnika Yang Minga.

Stranke su se složile da nastave s istražnim operacijama kako bi pronašle čak 42 kontejnera koja još uvijek nedostaju. AMSA je rekla da će, nakon što se pronađu preostali kontejneri, moći procijeniti rizik koji predstavljaju operacijama kočarenja na tom području.

„YM Efficiency“ izgubio je 81 kontejner oko 30 kilometara od obale Novog Južnog Walesa, dok je u incidentu oštećeno još 62 kontejnera. Brod od 4.250 TEU bio je na putu od Kaohsiunga na Tajvanu prema australskoj luci Botany kada su ga zahvatili teški vremenski uvjeti.

Prema ranijem izvješću Australskog ureda za sigurnost prijevoza (ATSB), dok je kontejnerski brod bio oko 16 nautičkih milja istočno-jugoistočno od Newcastlea, pretrpio je brzo i snažno valjanje 60 do 90 sekundi prije no što je izgubio kontejnere. Valjanje je procijenio zapovjednik broda, budući da se brod naginjao pod kutom od 30 stupnjeva na lijevu i desnu stranu.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.