Norwegian Cruise Line odlučio graditi još dva broda Leonardo klase

349
Foto: ilustracija / Pexels CC0 Creative Commons licenca

Norwegian Cruise Line Holdings potvrdio je svoje opcije za peti i šesti brod Project Leonardo klase koje će izgraditi talijanski brodograditelj Fincantieri za Norwegian Cruise Line.

Planirane za isporuku u 2026. i 2027. godini, novogradnje od 140.000 bruto tona novogradnja moći će primiti 3.300 putnika. Brodovi su dio ugovora koji je Norwegian Cruise Line potpisao s Fincantierijem u 2017. za izgradnju 4+2 broda za krstarenje.

“Ove narudžbe proširuju naš program novogradnji i snažnu putanju rasta u budućnosti”, komentirao je Frank Del Rio, predsjednik i glavni izvršni direktor Norwegian Cruise Line Holdings.

Ova klasa brodova nove generacije graditi će se prema Breakaway Plus Class brodovima branda. Prioritet dizajna prototipa je energetska učinkovitost s ciljem optimizacije potrošnje goriva i smanjenja utjecaja na okoliš. Manji utjecaj također će proširiti prilike za implementaciju širom svijeta, objasnila je tvrtka.

Norwegian Cruise Line Holdings upravlja brandovima Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises i Regent Seven Seas Cruises koji imaju kombiniranu flotu od 26 brodova.

Norwegian Cruise Line Holdings sada ima sedam naručenih brodova za Norwegian Cruise Line i jedan za Regent Seven Seas Cruises, odnosno ukupno osam brodova za isporuku do 2027. Tvrtka će preuzeti svoj najnoviji brod, „Norwegian Encore“, u jesen 2019.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.