Sve spremno za “Tuna fever 2018” u Rogoznici, TOP turističku manifestaciju po ocjeni HTZ -a

Diana Ferić

175
FOTO: ILUSTRACIJA, PEXELS.COM / CC0 License

Iako je do Tuna fever Rogoznica, natjecanja u ulovu tuna ostalo još nešto manje od mjesec dana, sve je spremno za ovu veliku međunarodnu manifestaciju koja će se početkom kolovoza po četvrti put održati u akvatoriju Rogoznice.To je događanje Hrvatska turistička zajednica proglasila Top turističkom manifestacijom i dodjelila joj je 100 000 kuna ove godine, najviše u Šibensko – kninskoj županiji.

Organizator ‘Tuna fever Rogoznica 2018.’je i ove godine splitski klub Big game Croatia, uz podršku TZ Rogoznica, a predsjednik kluba Boris Županović za ovu godinu najavljuje: -Sretni smo što je prošli Tuna fever okupio zavidan broj natjecatelja i čim smo završili s lanjskim natjecanjem, veliki dio gostiju su se najavili i za 2018. godinu. Već sada, nešto više od mjesec dana uoči početka, možemo potvrditi dolazak više od četrdeset posada iz deset zemalja. – kaže Županović. Tako će se u tri ribolovna dana, od 8. do 11. kolovoza u rogozničkom akvatoriju zaploviti ribolovci iz Hrvatske, ali i inozemstva; iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Mađarske, Italije, Slovenije, Češke…

To najbolje dokazuje kako je Tuna fever Rogoznica u dosadašnje tri godine postalo poznato svjetsko natjecanje koje je zaživjelo i na Jadranu, te iz godine u godinu privlači sve više ljubitelja mora i ribolova. Tako će biti i na početku kolovoza ove godine, a jedini izbor bila je Rogoznica zbog izvrsnih mikroklimatskih i drugih uvjeta. Ovo je mjesto, kako je poznato, od skromnog ribarskog sela s godinama preraslo u pravi turistički biser, iz godine u godinu se obaraju rekordi u dolascima domaćih i stranih gostiju.

Tome treba dodati i ovo natjecanje koje na rogozničku rivu svaki dan okupi nekoliko tisuća gostiju, a svaku večer se svi gosti na rivi zaslade besplatnim delicijama od tune.
Uz natjecanje velikih, popularan je i dio za najmlađe ‘little game’ kada se na more otisnu djeca, a dosadašnjih su godina pokazali kako ribolovna budućnost ima kome ostati.

Rogoznica stoga ušminkana i spremna očekuje još jednu sportsko turističku manifestaciju, a osim ovog natjecateljskog dijela, svake večeri se priređuje pravi glazbeni spektakl; tako će na rogozničkoj pozornici nastupiti popularni Jole, grupa Viva, Disco inferno, a sve će kao i lani začiniti prava zvijezda Željko Bebek, koji je svake godine i natjecatelj na ‘Tuna feveru’.

U svakom slučaju, Rogoznica čeka morske kapitalce, a svi koji bi se htjeli okušati u ovomk ribolovu mogu se još uvijek prijaviti, jer je ostalo tek nekoliko mjesta za ovogodišnji ‘Tuna fever’.

IZVORMok.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.