Ponantov „Le Laperouse“ kršten u Reykjaviku

215
Foto: Cruise Mapper

Ponantov brod za 184 putnika, „Le Laperouse“, kršten je u Reykjaviku u utorak, 10. srpnja.

„Le Laperouse“ je prvi od šest sličnih brodova za krstarenje koji će udvostručiti flotu francuske kompanije za luksuzna putovanja do 2020. godine.

Na svečanoj ceremoniji krštenja odsvirana je patriotska himna Bretanje koja je dom izvršnog direktora Ponanta, Jeana Emmanuela Sauveea i glazba bretonskog benda Bigad de Lann Bihoue, jedinog preostalog profesionalnog benda u francuskoj vojsci koji svira na flautama.

Maryvonne Pinault, supruga predsjednika Ponantove matične tvrtke Artemis Group, bila je kuma novogradnje i tom je prilikom razbila bocu šampanjca Veuve Cliquot o čelični trup „Le Laperousea“.

Nazvan prema francuskom istraživaču Jeana Francoisa de Galaup Laperouseu, brod će krenuti na krstarenje Islandom na svom inauguralnom krstarenju.

Ponantovi brodovi za 184 putnika Explorer klase imaju veće kabine od prethodne klase, i mogu primiti 264 putnika u dvokrevetnim kabinama. Mogu se pohvaliti prostranom palubom za vodene sportove te podvodnim salonom pod nazivom „Blue eye“, koji hvata zvukove iz oceana i pretvara ih u vibracije u namještaju.

RI

IZVORCruise Mapper
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.