DryShips prodaje četiri VLGC- a i dva Panamaxa

174
Foto: Pixabay CC0 Creative Commons

Grčki brodovlasnik i operater DryShips objavio je da radi na prodaji većeg broja svojih brodova, uključujući četiri VLGC-a.

Tvrtka je, naime, izjavila da je potpisala ugovore s nepovezanim kupcima kako bi prodala četiri broda zajedno s postojećim vremenskim ugovorima o najmu za svaki VLGC.

Prodaja ostaje podložna pristanku unajmitelja. VLGC brodovi predviđeni su za isporuku svojim kupcima tijekom trećeg tromjesečja 2018. godine, izvijestio je DryShips.

Osim toga, tvrtka je sklopila sporazume o prodaji svojih dvaju najstarijih Panamax dry bulkera. Brodovi izgrađeni 2000. godina zakazani su za isporuku svojim kupcima tijekom trećeg tromjesečja 2018. godine.

Nadalje, tvrtka je sklopila ugovor o najmu za nedavno preuzeti Newcastlemax bulker prema kojem tvrtka može dati obavijest o raskidu 60 dana unaprijed, a potom može tražiti alternativno ili fiksno zaposlenje.

“Ako se prodaja svih brodova ostvari, tvrtka očekuje ukupni dobitak u usporedbi s knjigovodstvenom vrijednosti ove imovine”, zaključio je DryShips.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.