Udruga Sunce: Ne bacajte plastiku u more!

Diana Barbarić

143
FOTO: ILUSTRACIJA, UNSPLASH.COM/CCO License
U četvrtak, 12. srpnja, Udruga Sunce Split priprema Photo Booth event na splitskoj Rivi kako bi obilježila početak velike medijske kampanje usmjerene na smanjenje plastičnog otpada u moru. Kampanja je već započela, a trajat će cijelo ljeto.

Na Rivi ćete se imati priliku uslikati na umjetnoj plaži s morem napravljenim od plastike i različitog otpada, te svoje fotografije podijeliti na društvenim mrežama uz slogan i službeni #beaching te time proširiti poruku. Pojedinac sam može doprinijeti smanjenju problema. Svaki put kada idemo na plažu ili se nalazimo u blizini mora, potrebno je osvijestiti kakvu štetu slučajno zalutali komad plastike, boca, omot od sladoleda, plastična vrećica, ležaji na napuhivanje, čaše i slično mogu prouzročiti za morski ekosustav, a time posljedično i zdravlje i sigurnost ljudi.

Ljeto 2018 obilježit će Facebook kampanja i web kampanja, medijska kampanja, radio kampanja, audio-vizualni materijali na trajektima i javnim površinama, gadgeti te promotivni/informativni materijali, izložbe za djecu i zainteresiranu javnost u RH i Italiji, edukativne radionice i mnoštvo drugih aktivnosti.

IZVORSlobodna Dalmacija
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.