U lipnju u Luci Bar pretovareno 154.389 tona tereta

215
Foto: Barinfo

“Lipanj je bio izuzetno uspješan mjesec za kompaniju Luka Bar AD, po svim financijskim i naturalnim pokazateljima poslovanja. Tu činjenicu najbolje ilustrira podatak o mjesečnom pretovaru – 154.389 tona tereta je pretovareno u lipnju. Ako ovu količinu tereta usporedimo s lipnjem 2017. godine, kada je pretovareno 62.145 tona, evidentan je trend rasta od 92.243 tone.

Stalna su nastojanja menadžmenta kompanije da se proaktivnom poslovnom i komercijanom politikom u Luku Bar dovedu nove robe i tereti, kao i oni koji se dugi niz godina pretovaraju u lukama regije, iako prirodno gravitiraju ka Baru. Povećanje od 148% pretovarenog tereta u odnosu na usporedni period prošle godine ne ostavlja prostor da se uspješnost ovakvog načina poslovanja dovodi u pitanje.

Također, jedna od najznačajnijih aktivnosti koja je posljednjih mjeseci provođena u Luci Bar, a u lipnju je privedena kraju, jest rad na Prostorno-planskoj dokumentaciji, odnosno ključnom dokumentu Prostorni plan za obalno područje Crne Gore, u dijelu područja Privredne zone Bar. Nakon što je usvojen od strane Komisije za ekonomsku politiku i Vlade Crne Gore, uskoro će biti usvojen i u Skupštini Crne Gore. DUP Privredne zone Bar je istekao 2010. godine i od tada ništa nije poduzeto, a zbog zanemarivanja značaja donošenja jednog ovakvog strateškog dokumenta, stagnirali su mnogi poslovi s vrlo značajnim partnerima.

Ovo je najznačajniji dokument za dalji razvoj Luke Bar, a samim tim i Bara i Crne Gore, jer će omogućiti suradnju sa strateškim investitorima i značajna ulaganja u lučke kapacitete“, stoji u obraćanju javnosti iz poduzeća Luka Bar AD.

RI

IZVORBarinfo
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.