Kod uvale Gorička pronađeno tijelo mladića nestalog nakon vožnje na JET-skiju

293
FOTO: ILUSTRACIJA / Zadarski List

Pomorska potraga odvijala se u području podvelebitskog kanala i paškog arhipelaga, gdje je angažirana i kopnena potraga

Cjelodnevna potraga za nestalim domaćim turistom u podvelebitskom kanalu i paškom akvatoriju rezultirala je najgorim ishodom o čemu su izvjestili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture piše Zadarski List.

– Slijedom prethodno priopćene vijesti o koordiniranoj potrazi prema nestalom turistu, M.K. (rođen 1991. godine), državljaninu Republike Hrvatske,službenici Lučke ispostave Starigrad – Paklenica pronašli su, nažalost, beživotno tijelo nestaloga jučer u 18.05 sati u okviru organizirane potrage na poziciji oko 1 nautičke milje sjeverno od uvale Gorička, gdje je ranije pronađen napušteni ‘JET-ski’ nestaloga. MRCC Rijeka je o pronalasku obavijestila Pomorsku policiju Zadar te Policijsku upravu ličko-senjsku, nakon čega je tijelo u 18.50 sati ukrcano na spasilačku brodicu LI Starigrad – Paklenica te prevezeno u mjestu Starigrad – Paklenica i predano u daljnje postupanje policijskim službenicima, priopćeno je.

Podsjetimo, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), pokrenula je jučer u 10 sati opsežnu spasilačko – potražnu akciju u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar, Lučkom kapetanijom Senj i pripadajućim lučkim ispostavama Starigrad – Paklenica i Novalja te Pomorskom policijom Senj, Policijskom upravom ličko – senjskom i Zadarskom, Obalnom stražom RH, Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) i DVD Pag te civilnim jedinicama koje su se priključile traganju na moru i kopnu.

Akcija je pokrenuta slijedom zaprimljene dojave o nestanku M.K. (rođen 1991. godine), državljaninu Republike Hrvatske, a koji je sa sportsko – rekreativnim plovilom tipa ‘JET-ski’ pogonske snage 171 kW, hrvatske zastave isplovio iz smjera Novog Vinodolskog prema Zrću, na otoku Pagu, odakle se posljednji puta telefonski javio prijateljima i članovima obitelji u ponedjeljak, 9. srpnja u 20 sati, od kada su sa njim izgubili svaki kontakt te su jutros prijavili njegov nestanak.

Pomorska potraga odvijala se u području podvelebitskog kanala i paškog arhipelaga, gdje je angažirana i kopnena potraga. U uvali Gorička, na istočnoj obali otoka Pag (preko puta Lukova Šugarja) jučer u popodnevnim satima službenici Lučke ispostave Novalja pronašli su plovilo nestalog turista, u čijem spremniku su pronađene i osobne stvari nestaloga, no sa plovila nedostaje ključ za paljenje koji voditelji moraju nositi pričvršćen za narukvicu, stoga se pretpostavlja da je nestali u nekom trenutku pao s plovila u more, a plovilo je nastavilo plutati do pozicije nasukanja.

IZVORZadarski List
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.