ONE preuzeo isporuku magenta novogradnje od 14.000 TEU

285
Foto: ONE

Ocean Network Express (ONE) preuzeo je isporuku kontejnerskog broda „ONE Stork“, svoje prve novogradnje magenta boje s kapacitetom od 14.000 TEU.

Brod je isporučen u brodogradilištu Kure tvrtke Japan Marine United Corporation, pod zakupom NYK Linea.

„ONE Stork“, nosivosti 139,500 dwt, ima duljinu od 364 metra i širinu od 50,6 metara. Uz to, tržišna je vrijednost 94,72 milijuna dolara, pokazuju podaci VesselsValuea.

Novogradnja vije zastavu Japana, a oblik trupa omogućuje poboljšanu učinkovitost utovara tereta, što se postiže minimaliziranim prostorom motora. Štoviše, brod ima učinkoviti glavni motor i omogućuje fleksibilan rad i poboljšanu potrošnju goriva, što rezultira značajnim smanjenjem emisija ugljičnog dioksida, objasnila je tvrtka.

„ONE Stork“ će biti raspoređen na usluzi EC4 iz Azije u Sjevernu Ameriku s rotacijom luka Kaohsiung, Hong Kong, Yantian, Cai Mep, Singapur, New York, Norfolk, Savannah, Charleston, New York i Singapur.

“ONE je vrlo uzbuđen što će preuzeti prvi novoizgrađeni kontejnerski brod nove korporativne magenta boje. Magenta boja pokazuje našu namjeru da radimo drugačije i istražimo novost na tržištu”, komentirao je Jeremy Nixon, glavni izvršni direktor tvrtke ONE.

ONE je zajednički pothvat japanskih brodara Kawasaki Kisen Kaisha, Mitsui O.S.K. Lines, i Nippon Yusen Kabushiki Kaisha i započeo je s radom u travnju ove godine.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.