Hurtigruten kupuje Kleven

277
Foto: ilustracija / Wikimedia AldebaranCC BY-SA 3.0

KV Holding AS, tvrtka u vlasništvu norveškog cruise, trajektnog i teretnog operatora Hurtigruten, kupuje tvrtku Kleven koja se bavi izgradnjom trajekta i offshore brodova za podršku.

Prema informacijama, KVE Holding AS posjeduje 100 posto dionica u tvrtki Kleven Verft AS, Kleven Maritime Contracting AS i Kleven Maritime Technology AS. Trenutni vlasnici zadržat će preostale tvrtke Kleven, uključujući Myklebust Verft AS.

“To je vrlo dobro rješenje koje nam omogućuje da se usredotočimo na izgradnju nekih od najnaprednijih brodova na svijetu”, komentirao je Karsten Sævik, izvršni direktor tvrtke Kleven.

Kleven je 2017. godine podvrgnut “opsežnom restrukturiranju” i u rujnu je Hurtigruten stekao 40% udjela.

Hurtigruten sada stječe preostali udio Klevena od 60 posto. Vlasnici, kupci i banke ubrizgavaju 600 milijuna NOK (75 milijuna dolara) jer je brodogradilište trebalo dodatno povećati likvidnost zbog povećanih troškova povezanih s nekoliko projekata, pojasnio je Kleven.

Hurtigruten ima u Klevenu naručena dva broda od 15.000 tona s hibridnim motorom, „MS Roald Amundsen“ i „MS Fridtjof Nansen“. S obzirom da je isporuka brodova odgođena za nekoliko mjeseci, tvrtka želi osigurati da će njihova izgradnja biti dovršena.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.