Spasilački timovi UPS-a uspješno izveli dvije akcije spašavanja na moru

Radomir Petrić

313
Foto: Uprava pomorske sigurnosti

Spasilački timovi Uprave pomorske sigurnosti (UPS) izveli su u utorak navečer uspješno dvije akcije spašavanja na otvorenom moru.

Ističući da se u oba slučaja radilo o jedrilicama koje su ostale bez pogona, a na kojima su bili samo državljani Crne Gore, direktor UPS Safet Kočan pohvalio je angažman službenika Uprave, s kojima su u asistenciji bili i pripadnici pomorske policije i Lučke kapetanije Bar.

“Već na samom početku glavne nautičke sezone naši službenici uspješno izvršavaju zadatke iz svoje nadležnosti, a obje večerašnje situacije trebale bi biti i adekvatna opomena svim nautičarima da dobro provjere stanje brodova i plovila u kojima isplovljavaju na more”, rekao je “Vijestima” Kočan.

Spasilački brod “SAR 3” nešto prije 20 sati prihvatio je u tegalj devet i pol metara dugu jedrilici “Kita” na oko 19 nautičkih milja od Bara, devet milja u visini Ulcinja.

Jedrilica s dvočlanom crnogorskom posadom ostala je bez pogona u povratku s Krfa, U trenutku kada je SAR3 stigao do “Kite”, dežurni tim je primio novi poziv za pomoć.

“U 19.55 Sektor granične policije nas je obavijestio da ih je zvala jedrilica kojoj se pokvario motor u visini Crnog rta, i da traže pomoć. Poslali smo naš drugi brod “SAR 1″ sa službenikom Lučke kapetanije Bar Ćirom Marićem, pronašli jedrilicu s petočlanom obitelji koju smo prebacili na naš čamac, a jedrilicu uzeli u tegalj i doveli u Bar”, dodao je Kočan, koji je osobno sudjelovao u drugoj akciji.

IZVORVijesti
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.