„Sea Installer“ obnovljen u osam dana u remontnom brodogradilištu Damen

284
Foto: Damen

Damen Shiprepair Dunkerque (DSDu) dovršio je osmodnevni projekt obnove 132-metarskog DP2, samohodnog jack-up broda „Sea Installer“. Pod upravljanjem tvrtke A2SEA, koja ga je 2017. godine kupila od podružnice DEME, tvrtke GeoSea, „Sea Installer“ je izgrađen 2012. za instaliranje nove generacije velikih vjetrotrubina kod obale Europe.

Primarni zadatak bila je ugradnja novih „nogu“. Ovi masivni komadi od čelika, težine 160 tona svaki, zahtijevali su implementaciju specijalne logistike, uključujući upotrebu samohodnih modularnih transportera kako bi ih pomakli na položaj te 700-tonske teretne dizalice.

Dok je „Sea Installer“ bio na suhom doku u DSD-u, klijent je također iskoristio priliku da ga pripremi za sljedeći ugovor. To je zahtijevalo znatnu količinu rada na ugradnji i osiguranja opreme na palubi, uključujući stepenice i spremnike.

„Sea Installer“ je također imao remont potisnika i vanjska boja je osvježena plavom i bijelom, znakom tvrtke A2SEA, te zelenom koju koristi DEME.

“Popravci su obavljeni u samo osam dana, a brodogradilište je radilo punom parom kako bi se sve osiguralo na vrijeme”, rekao je Fabien Guillemot, poslovni menadžer u Damen Shiprepair Dunkerque.

“Prije dokovanja imali smo nekoliko sastanaka planiranja tako da su upravo zbog toga svi poslovi su izvršeni na vrijeme i uz zadovoljavajući rezultat”, rako je Torben Breyen iz tvrtke A2SEA.

„Sea Installer“ je sada zaposlen na instalaciji 42 Siemens 7MW vjetroturbine na Rentel offshore vjetroelektrani kod Ostenda u Belgiji.

IZVORDamen
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.