CSC Phoenix pogođen ostavkom 42 zaposlenika

709
Foto: Pomorac.net

Buduće operacije kineskog operatera CSC Phoenix neizvjesne su nakon što se tvrtka suočila s masovnim ostavkama zaposlenika.

Prema priopćenju tvrtke CSC Phoenix, 42 od 49 zaposlenika iz operativnog tima tvrtke podnijelo je ostavku, uključujući Lou Xiaoyuna, generalnog menadžera odjela za prijevoz. Zaposlenici koji su podnijeli ostavku imali su ključne uloge u poslovanju tvrtke, a CSC Phoenix smatra da možda neće moći pronaći zamjene u kratkom roku.

Tvrtka je postavila tim za hitne slučajeve za rad na mogućim rješenjima problema.

Kriza CSC Phoenixa započela je nakon što je tvrtka izvijestila o poteškoćama s nedostatkom kapaciteta krajem svibnja jer nije uspjela produljiti nove ugovore o najmu za ukupno 13 brodova za rasuti teret sa svojom bivšom matičnom tvrtkom Sinotrans & CSC.

Nakon povratka brodova, flota tvrtke smanjila se na četiri plovila u njezinom vlasništvu i dva unajmljena broda ukupne nosivosti oko 175.000 dwt.

CSC Phoenix je u svibnju kupio dva Handysize bulkera iz 2002. godine, „Astra“ i „Ocean Treasure“, za koje se očekuje da će biti isporučeni prije 20. lipnja.

RI

IZVORSplash247
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.