Palumbo Group kupio 14% Viktora Lenca

Orjana Antešić

391
Foto: V. Karuza

Novi dioničar Viktora Lenca koji je u proteklih 10-ak dana kupio 14,04 posto udjela je napuljska Palumbo grupa, piše Novi list.

Riječ je o brodograđevnoj grupaciji koja ima sedam brodogradilišta u Mediteranu i na istočnom Atlantiku u kojima zapošljava 900 svojih i kooperantskih radnika.

U hrvatskoj javnosti počeli su se spominjati krajem prošle godine kada su dali pismo namjere za sudjelovanje u procesu restrukturiranja pulskog brodogradilišta.

Međutim, osim tog pisma kasnije se nisu pojavljivali u procesima oko Uljanika.

Očito je njihov fokus interesa bio remontno brodogradilište u Martinšćica s obzrim da kontakti oko potencijalnog ulaska u vlasničku strukturu Lenca traju par mjeseci.

Podsjetimo, najveći pojedinačni dioničari Lenca jesu puljski Uljanik i zadarska Tankerska plovidba koji su sve donedavno zajedno držali nešto više od 70 posto dionica.

Čelni ljudi Uljanika i Tankerske najavili su kako im je plan izaći i prodati svoje udjele u Lencu.

Nakon Uljanikova paketa od 4,5% dionica investicijskom društvu INtercapital paket od oko 9% dionica prošli je tjedan prodao i zadarski brodar.

U ovom trenutku Uljanik ima 30,1%, Tankerska 27,04% a danas je potvrđeno da iza skrbničkog računa Intercapitala stoji Palumbo grupa sa 14,04 posto.

IZVORNovi list
Podijeli objavu

1 KOMENTAR

  1. Našima se neispalti,a strancima se isplati,mislim nevjerojatno…kakva je ovo drzava nike ni cudno…tankerska i uljanik samo da svoje brodove ovdje salju na remont bi im bilo dovoljno,a di su ostali brodari necuni govoriti,jefinije je odvuc brod u kinu,pokupiti dobre provizije,a brodovi kad izadu iz doka,izledaju gore nego sto su ušli unutra…majko moja

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.