U šibensku luku uplovilo 12 veličanstvenih

Š.I.

1318
Foto: Pomorac.net

Svima koji su jučer prošli šibenskom rivom za oko je sigurno zapeo teretni brod Marmuna koji je uplovio u šibensku luku s 12 jedrilica na palubi. Riječ je o jedrilicama TP52 s 30 metarskim jarbolima koje su dopremljene za prestižnu regatu T52 Super Series koja će se održati u organizaciji D-Marin marina.

Foto: PR foto

Šibenik će tako 23. svibnja biti domaćin prestižne svjetske regate TP52 super series koja u Mandalinu dolazi nakon najprestižnijih svjetskih destinacija, a jedriličari na 13 veličanstvenih plovila redom su poznate svjetske face i uspješni olimpijski pobjednici kao i pobjednici najznačajnijih svjetskih regata poput America’s Cupa i Volvo Ocean Racea.

Uz 12 jedrilica koje su dopremljene na teretnom brodu, jedna je stigla u nedjelju morskim putem iz Italije. Uskoro slijedi istovar jedrilica i kontejnera s opremom i njihov prijevoz u D-Marin Mandalina gdje će biti baza cijele flote.

Šibenčani i svi oni koji se nađu u blizini D-Marin Mandalina moći će vidjeti i jednu od najpoznatijih svjetskih jedrilica, legendarnu Luna Rossa čiji je vlasnik izvršni direktor Prade, Patrizio Bertelli. Ovo je posebna prilika jer je riječ o najnovijem izdanje te legendarne jedrilice koja je porinuta 2018. godine, a u prvoj fazi, brojni talijanski jedriličari plovili su na njoj kako bi je ‘fine tunali’ za regate TP52 super seriesa i proširili sportski tim.

Na regate u Hrvatsku dolazi petstotinjak sudionika iz više od 20 zemalja. U TP52 jedrilicom upravljaju vlasnici koji su priznati poslovni ljudi i strastveni jedriličari poput Patrizija Bertellija, glavnog izvršnog direktora talijanskog modnog giganta Prada grupe i Douga DeVosa, predsjednika Amwaya.

Potvrđen je dolazak nekih od najjačih imena u svijetu jedrenja, poput Sir Bena Ainslieja, najtrofejnijeg olimpijca u jedrenju svih vremena. Britanac je na pet Olimpijskih igara osvojio pet medalja, a sa svojom je momčadi lani jedrio kao izazivač na 35. izdanju America’s Cupa.

IZVORŠibenik IN
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.