Haiphong kontejnerski terminal otvoren za poslovanje

1191
Foto: ilustracija Pixabay

Novi međunarodni kontejnerski terminal Haiphong (HICT), prvi terminal u sjevernom Vijetnamu s mogućnošću obrade brodova od 14.000 TEU, otvoren je 13. svibnja u luci Lach Huyen.

Terminalom upravlja zajednička tvrtka Haiphong International Container Terminal Co, u vlasništvu japanskog Mitsui O.S.K. Lines (17,5 posto), Saigon Newport Company sa sjedištem u Vijetnamu (51 posto), Wan Hai Lines iz Tajvana (16,5 posto) i ITOCHU Corporation (15 posto).

Otvaranje terminala označava otvaranje luke Lach Huyen. Projekt izgradnje luke je prvo javno privatno partnerstvo između vlade Japana i Vijetnama.

“S novootvorenim terminalom, MOL grupa je dodatno proširila svoju prisutnost u sjevernom Vijetnamu, za koju se očekuje da će pokazati značajan razvoj i rast u budućnosti”, rekao je MOL.

Terminal ima dva veza dubine 16 metara, a najveći godišnji promet bit će oko 1,1 milijun TEU.

Tvrtka je dodala da će terminal pružiti kraće vrijeme tranzita i niže troškove prijevoza te će pridonijeti gospodarskom rastu u Sjevernom Vijetnamu, budući da veliki kontejnerski brodovi, koji nude izravne veze prema Aziji i Sjevernoj Americi/Europi, mogu pristati u luci.

MOL također planira poduprijeti HITC putem svog poslovanja tegljača u luci Lach Huyen pružajući usluge velikim kontejnerašima.

MOL Grupa otvorila je međunarodni terminal Tan Cang-Cai Mep (doprinos MOL-a: 21,33%) u luci Cai Mep u južnom Vijetnamu 2011. godine.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.