Sedam VLCC brodova za Hunter Group ASA

534
Foto: DSME

Apollo Asset Limited, u vlasništvu nezavisnog ulagača Arne Fredly, napravio je neobvezujuću indikativnu ponudu norveškom javnom trgovačkom investicijskom društvu Hunter Group ASA za prijenos vlasništva za sedam VLCC brodova.

Četiri tankera za prijevoz sirove nafte iz serije naručena su od brodograditelja Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME), a preostala tri broda su opcionalna.

Hunter Group je izjavio da je Appolo Asset Limit spreman prenijeti ugovore o novogradnji i opcije na tvrtku kao što je ugovoreno s DSME.

Četiri broda, vrijednih ukupno 330 milijuna dolara, bit će isporučeni u 2019. godini, a opcije ako budu iskorištene u 2020. godini.

U međuvremenu, Apollo Asset Limited je sklopio ugovore o kupnji 17.444,000 dionica Hunter Grupe po cijeni od 2,30 NOK po dionici. S najnovijom kupnjom Fredlyjev temeljni kapital iznosi 33,29 posto.

DSME je do ove godine uspio dobiti 10 VLCC narudžbi. Brodograditeljeva knjiga narudžbi sadrži 19 brodova, a sastoji se od osam LNG tankera i jednog specijalnog plovila, u ukupnom iznosu od 2,36 milijarde dolara.

R.I.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.