Ministar Butković danas potpisuje Ugovor o dodjeli sredstava za luku Tkon

207
Foto: Wikimedia Krystof Huk CC BY-SA 4.0

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak će sa suradnicima boraviti u radnom posjetu Zadarskoj županiji.

Tom će prilikom, u Tkonu na otoku Pašmanu, ministar Oleg Butković s ravnateljem Središnje agencije za financiranje programa i projekata EU Tomislavom Petricom i ravnateljem Županijske lučke uprave Zadar Davorom Škibolom, potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju trajektne luke Tkon.

Riječ je o prvom projektu Županijske lučke uprave koji će se financirati bespovratnim sredstvima EU u iznosu od 32.591.045,60 kuna, a kojim je predviđena izgradnja gata s dva veza, ukrcajno-iskrcajnog prostora, platoa pristaništa, podmorskog propusta te platoa ukrcajnog čekališta i parkirališta.

Nakon potpisa Ugovora za Tkon, ministar Oleg Butković će sa ravnateljem Županijske lučke uprave Zadar potpisati i četiri sporazuma, a kojim će se dodijeliti ukupno 8 milijuna kuna za projekte sanacije glavnog gata i operativne obale u luci Turanj, sanacije dijela obale u luci Mandre te rekonstrukciju obalnog zida luke Petrčane (I. i III. faza).

Nakon potpisa ugovora u Tkonu ministar Butković će radni posjet nastaviti obilaskom rive u Petrčanima u 13.45 sati, nakon čega će održati radni sastanak u Općini Privlaka u 14.35 sati, čime će ujedno završiti radni posjet Zadarskoj županiji.

Uz ministra Olega Butkovića i njegove suradnike, na potpisu ugovora i tijekom obilazaka, sudjelovat će i predstavnici Zadarske županije te zadarskih gradova i općina.

IZVORZadarski.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.