DFDS se širi na Mediteran s turskim operaterom

261
Foto: U.N. Ro-Ro

Danska brodarska i logistička tvrtka DFDS potpisala je sporazum o kupnji 98,8% najvećeg turskog operatora U.N. Ro-Ro.

Tvrtka će preuzeti U.N. Ro-Ro od turskih privatnih dioničkih društava Actera Group i Esas Holdings za 950 milijuna eura (1,17 milijardi dolara) na osnovi duga, koji će se uglavnom financirati putem zaduživanja.

DFDS je izjavio da se očekuje da će akvizicija akumulirati prihode već u ovoj godini.

“S akvizicijom tvrtke U.N. Ro-Ro, mi se širimo na jedno od najatraktivnijih europskih tržišta tereta koje je operativno slična sjevernoj Europi. To nam pruža mogućnost da zajedno s postojećim snažnim menadžerskim timom iskoristimo našu mrežu, flotu, iskustvo i vještine kako bismo daljnjim razvojem poslovanja podržali rast klijenata tvrtke U.N. Ro-Ro”, rekao je Niels Smedegaard, predsjednik Uprave DFDS-a.

Transakcija podliježe odobrenju turskih, austrijskih i njemačkih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, kao i talijanskih vlasti u vezi s prijenosom tršćanskog terminala kao strateškog sredstva. Zatvaranje transakcije očekuje se u lipnju 2018. godine.

U.N. Ro-Ro upravlja s pet teretnih brodskih putova na Mediteranu između Turske i EU, od čega su četiri povezana s Italijom i jedan s Francuskom. U 2017. na rutama je prevezeno 202.000 teretnih jedinica, što odgovara 34% udjela u ukupnom tržištu uključujući i kopneni prijevoz. Do kraja 2017. godine U.N. Ro-Ro je rasporedio 12 teretnih trajekata s prosječnom starošću od 11 godina.

Osim toga, U.N. Ro-Ro posluje s dva priključna terminala i također nudi intermodalna rješenja. Za 2018. godinu očekuje se prihod od 240 milijuna eura i EBITDA od 97 milijuna eura.

R.I.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.