U Šangaju održana ceremonija krštenja broda „Viking Sun“

565

Viking Cruises je 8. ožujka objavio da je njegov četvrti oceanski brod, „Viking Sun“, kršten  tijekom službene ceremonije na Bundu, u srcu Šangaja.

Brod sada plovi na 141-dnevnoj World Cruise ruti Viking Cruisesa iz Miamia na Floridi prema  Londonu u Velikoj Britaniji, a njegov posjet Šangaju označio je prvi put da je jedan od  njihovih oceanskih brodova došao u Kinu.

„Viking Sun“ je prvi brod za krstarenje koji je kršten na Bundu u Šangaju. Brod za 930 putnika stigao je u Šangaj u četvrtak ujutro, ploveći ušćem rijeke Yangtze, a potom i rijekom Huangpu u središnji Šangaj, gdje je primio toplu dobrodošlicu od brodova u luci i lokalnih stanovnika.

Nakon dolaska, „Viking Sun“ se zaustavio na Shanghai Port International Cruise Terminalu, uz posebnu koncertnu pozornicu izgrađenu za slavlje.

Gospođa Li You, potpredsjednica CMBFL-a (China Merchant Bank Financial Leasing), bila je kuma svečanosti. Ponudila je blagoslov dobre sreće i sigurne plovidbe za brod, pomorske tradicije koja seže unazad tisućama godina. Gospođa Li You tada je prerezala vrpcu koja je dopustila da se boca norveškog akvavita razbije o trup broda.

„Viking Sun“ je 9. ožujka isplovio iz Šangaja u jugoistočnu Aziju i Indiju, prije nego će proći kroz Crveno more i Sueski kanal u Mediteranu, prateći rutu Pomorskog puta svile 21. stoljeća (Inicijativa “One Belt One Road”).

Nakon što stigne u London 5. svibnja, „Viking Sun“ će već posjetiti 5 kontinenata, 35 zemalja i ukupno 64 luke tijekom svoje prve svjetske plovidbe. „Viking Sun“ će preploviti svijet tijekom 2019 World Cruise, 128-dnevne rute od Miamija do Londona.

IZVORCruise Mapper
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.