Novi finski brodar počinje s poslovanjem

571

Aalto Shipping Company, nova finska brodarska tvrtka, započinje s radom na tržištu rasutog tereta.

U tu svrhu, tvrtka je kupila dva bulkera ojačana za ledene uvjete i počela s radom. Brodovi se planiraju prebaciti na finsku zastavu tijekom narednih mjeseci.

Tvrtka Aalto Shipping je već nekoliko godina uzimala brodove u charter ugovore, dodala je tvrtka.

„Ovaj projekt vraća tonažu u finske ruke, budući da će brodovi djelovati pod vodstvom finskih časnika. Sada kupljeni brodovi su poznati u Baltičkom moru, a jedan od njih je dugi niz godina služio finskoj papirnoj industriji“, kaže Tatu Laurila, izvršni direktor tvrtke Aalto Shipping Company Oy.

Imena dva nova broda pod finskom zastavom bit će „M/S Aurora“ i „M/S Bothnia“. Dva sestrinska broda od 7.750 dwt izgrađena su u Nizozemskoj 2002. godine.

Brodovi ispunjavaju finske ice class uvjete 1A i mogu raditi u teškim ledenim uvjetima tijekom cijele godine.

Kao što je informirano, brodarska kompanija je u vlasništvu finske financijske tvrtke Taaleri i njezinih klijenata, zajedno s menadžmentom.

Taaleri je kapitalizirala svoje vlasništvo u kompaniji putem svog koncepta suinvestiranja kojom društvo ulaže zajedno sa svojim klijentima iz vlastite bilance.

„Naš domaći pomorski projekt odmah je izazvao veliki interes među našim klijentima. U našem zajedničkom investicijskom modelu Taaleri zajedno sa svojim klijentima nosi rizik vlasnika. Našli smo vrlo kompetentne ljude da preuzmu vodstvo projekta“, rekao je Jorma Alanne, direktor investicija u Taaleri.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.