Norwegian otkriva planove za novi terminal u PortMiamiu

349

Norwegian Cruise Line Holdings predstavio je dizajn svog novog namjenskog terminala u PortMiamiu, koji će imati mogućnost privezivanja dodatnih kruzera s 5.000 putnika.

U iščekivanju konačnog odobrenja Miami-Dade Okružnog odbora, projekt će započeti u svibnju 2018., a zakazani završetak je do jeseni 2019. godine, kada će „Norwegian Encore“, najnoviji brod klase Breakaway Plus, debitirati u Miamiu sa sezonskim krstarenjima na Karibima.

Kompanija za kružna putovanja, koja upravlja s  Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises i Regent Seven Seas Cruises brendovima, izjavila je da terminal predstavlja kontinuirani odnos između Norveške i Miamija, koji je dom kompanije od njenog lansiranja 1966. godine.

„Norwegian Cruise Line plovi iz Miamija već više od pedeset godina, dulje od bilo koje druge kruzer kompanije i počašćeni smo što smo se udružili s PortMiami i Miami-Dade Okrugom za izgradnju terminala koji će pridonijeti svjetski poznatom Skylineu u Miamiju i ojačati njihov položaj kao kruzer središnjice svijeta“, izjavio je Frank Del Rio, predsjednik i glavni izvršni direktor Norwegian Cruise Line Holdings.

Del Rio je obavijestio da terminal predstavlja najnoviji korak u naporima tvrtke da ojača svoju prisutnost u strateškim lukama diljem svijeta.

Kao rezultat kontinuiranog odnosa, Miami-Dade Okrug će uložiti 100 milijuna dolara za izgradnju novog terminala posvećenog Norwegian Cruise Line-u.

„Izgradnja novog terminala za kruzere s kapacitetom za privezivanje dodatnih kruzera s 5.000 putnika predstavlja tisuće radnih mjesta i povećane mogućnosti za našu zajednicu. Zahvalni smo za nastavak partnerstva s Norwegian Cruise Line“, izjavio je gradonačelnik Miami-Dade okruga, Carlos A. Gimenez.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.