Harvey Gulf podnio zahtjev za zaštitu od bankrota

272

Offshore kompanija sa sjedištem u New Orleansu, Harvey Gulf International Marine (HGIM), na sudu u Teksasu podnijela je zahtjev Chapter 11 za zaštitu od bankrota, prenosi Reuters.

Kompanija i njenih 90 podružnica su podnijele zahtjev na Sudu za bankrot u Southern District of Texas u Houstonu, no zatražile su zajedničku upravu postupaka.

HGIM je upravljao brodovima u Meksičkom zaljevu i ima flotu od preko 50 brodova, od kojih mnogi rade na opskrbljivanju platformi.

Imaju više od jedne milijarde duga i dogovore sa većinom svojih vjerovnika o reorganizaciji i smanjenju duga u zamjenu za udio u kompaniji kada izađe iz Chapter 11.

Harvey ima poslovanje usklađeno sa Jones Act, što znači da ispunjava uvjet da brodovi koji plove između američkih luka moraju biti izgrađeni, u vlasništvu, pod zastavom i s posadom SAD-a.

 U svibnju 2017. godine kompanija, koja je veliki donator Republikanske stranke, je zakupila oglasni prostor veličine cijele stranice u novinama Wall Steet Journal u kojemu se obratila predsjedniku Donaldu Trumpu da zaustavi praksu odobravanja izuzeća OSV offshore kompanijama koje nisu usklađene s Jones Act. Zahtjev nije bio ispunjen.

Prethodna vlada predsjednika Baracka Obame je predložila ukidanje tih izuzeća, no američka Carina i zaštita granica (CBP) je povukla Obamin prijedlog samo nekoliko dana prije nego je Harveyov oglas objavljen.

IZVORSplash247
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.