Harvey Gulf podnio zahtjev za zaštitu od bankrota

145

Offshore kompanija sa sjedištem u New Orleansu, Harvey Gulf International Marine (HGIM), na sudu u Teksasu podnijela je zahtjev Chapter 11 za zaštitu od bankrota, prenosi Reuters.

Kompanija i njenih 90 podružnica su podnijele zahtjev na Sudu za bankrot u Southern District of Texas u Houstonu, no zatražile su zajedničku upravu postupaka.

HGIM je upravljao brodovima u Meksičkom zaljevu i ima flotu od preko 50 brodova, od kojih mnogi rade na opskrbljivanju platformi.

Imaju više od jedne milijarde duga i dogovore sa većinom svojih vjerovnika o reorganizaciji i smanjenju duga u zamjenu za udio u kompaniji kada izađe iz Chapter 11.

Harvey ima poslovanje usklađeno sa Jones Act, što znači da ispunjava uvjet da brodovi koji plove između američkih luka moraju biti izgrađeni, u vlasništvu, pod zastavom i s posadom SAD-a.

 U svibnju 2017. godine kompanija, koja je veliki donator Republikanske stranke, je zakupila oglasni prostor veličine cijele stranice u novinama Wall Steet Journal u kojemu se obratila predsjedniku Donaldu Trumpu da zaustavi praksu odobravanja izuzeća OSV offshore kompanijama koje nisu usklađene s Jones Act. Zahtjev nije bio ispunjen.

Prethodna vlada predsjednika Baracka Obame je predložila ukidanje tih izuzeća, no američka Carina i zaštita granica (CBP) je povukla Obamin prijedlog samo nekoliko dana prije nego je Harveyov oglas objavljen.

IZVORSplash247
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here