Schulte Grupa dobila zeleno svjetlo za akviziciju PRONAV-a

479

Schulte Grupa sa sjedištem u Hamburgu dobila je odobrenje njemačkog Federalnog ureda za akviziciju tvrtke PRONAV, inače specijalista za LNG.

Kroz akviziciju Schulte Grupa je povećala broj brodova pod punom upravom na dodatnih šest LNG tankera.

Trenutačno, Schulte Group pruža potpuno upravljanje za tri LNG tankera i upravljanje posadom za 21 LNG tanker. Pet LNG tankera s kapacitetom 173.000-174.000 m3 i jedan brod za opskrbu plinom (GSV) trebali bi se pridruži floti 2018. i 2019. godine, čime će tvrtka upravljati s ukupno 15 brodova.

“Akvizicijom PRONAV-a dodatno povećavamo stručnost Grupe u LNG sektoru i jačamo naš položaj kao treće strane za LNG. Schulte Grupa je dobro pozicionirana kako bi podržala rastuću potražnju u ovom specijaliziranom sektoru industrije i neprestano nastojimo dalje razvijati naš portfelj usluga”, rekao je Ian Beveridge, izvršni direktor tvrtke Schulte Group.

Schulte Grupa je obilježila svoj ulazak u LNG vlasništvo 2014. godine. Trenutno se u Samsung Heavy Industries u Južnoj Koreji gradi LNGC od 174.000 m³ i bit će isporučen krajem 2018. godine. Na najmanje 15 godina bit će iznajmljen japanskoj tvrtki za prijevoz tekućeg plina. Schulte Marine Concept je poduzeo plan za odobrenje i LNGC-om će u potpunosti upravljati BSM.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.