Uljanik: Traži se strateški partner u veleposlanstvu Južne Koreje

M. Pavlović

796

Foto: M. Mijošek

Nastavlja se intenzivno traganje za strateškim partnerom koji će biti spreman u Uljaniku ozbiljno nastaviti osnovnu djelatnost tvrtke – brodogradnju. Ta je potraga predsjednika Uprave Uljanika Giannija Rossandu i župana Valtera Flegu te gradonačelnika Borisa Miletića prošlog petka dovela kod veleposlanika Republike Koreje u Hrvatskoj Won Sup Parka.

Zemlja u kojoj se ovih dana održavaju Zimske olimpijske igre dugo je vremena bila vodeća svjetska brodograđevna sila, no u zadnje vrijeme u toj utrci sve više primat preuzima Kina. S obzirom da je ta utrka na polju izgradnje jednostavnih i jeftinijih brodova očito trajno izgubljena u Južnoj Koreji su svjesni da će se u cilju zadržavanja pozicija u dogledno vrijeme morati i sami preusmjeriti u dodatne vrijednosti u brodogradnji. Te dodane vrijednosti mogao bi im donijeti put kojim je Uljanik krenuo.

Win -win situacija

Radi se o programu sofisticiranih brodova koji se, usprkos krizi cjelokupne hrvatske brodogradnje, uspješno razvija u Uljaniku što dokazuje i složenost brodova koji se ovih dana dovršavaju u pulskom brodogradilištu, ali i onih koji su upisani u knjigu narudžbi.

IZVORGlas Istre
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.