Odlučili krenuti na put oko svijeta, no životna ušteđevina potonula zajedno s brodom

PSD

1293

Koliko ste puta dosad od vaših bezbrižnijih kolega ili prijatelja čuli rečenicu: ‘Triba kupit’ brod’? Uvijek se nekako u društvu nađe neki avanturistički raspoložen pjesnik, kojemu je jedina želja u životu ostaviti sve brige na dosadnome kopnu i zaploviti divljim morima na svojoj jahtici, zar ne?

Može i gliser, a za one najluđe i ‘kajić’, ali u tom slučaju i neće dalje od kanala. Brod kao simbol nesputanosti i slobode uvijek je nekako privlačio one nemirnijeg duha, a protagonisti ove priče najviše se vole pohvaliti upravo time.

Mladi par iz Colorada, Nikki i Tanner, odlučili su se uputiti na avanturu života. Najprije su prodali sve što su imali, a potom su kupili brod. Kako je prvi korak prošao po planu, mislili su da će i dalje bezbrižno ploviti, ali pokazalo se da su se malko zeznuli u proračunima.

“Kako možemo živjeti na pravi način ako većinu dana radimo, a troškovi su jednostavno preskupi? Većina zarade odlazi nam na ulaganja u stan”, rekli su za New York Post.

Kako bi srezali troškove oko mjesta stanovanja, odlučili su se preseliti na brod koji su kupili. 48 godina star brod od 8 metara postao im je tako novi dom. Prije nego što su se zaputili na avanturu, stanovali su neko vrijeme na Floridi gdje je bio usidren, a kasnije su sigurno poželjeli da je na tome i ostalo.

Iako su izjavili kako su bili ‘prilično spremni’ na putovanje, Nikki i Tanner isto su tako priznali i kako su ‘novi u plovidbi’. To im je mogao, i trebao, biti alarm, ali kako spriječiti avanturiste u naumu?

Krenuli su, a nakon samo dva dana na moru, njihov je brod potonuo zajedno sa svime što su na njega ponijeli. A spakirali su sve, kako su kasnije priznali, sve što su posjedovali. Doživjeli su pravu ‘pegulu’, udarivši u pješčani nasip, koji je i ranije zadavao glavobolje i mnogo iskusnijim moreplovcima u kraju.

Video njihova potopljenog broda obišao je svijet, ali neke je sigurno i upozorio da je u avanture bolje krenuti nakon nešto temeljitijih priprema, a ne ‘naglavačke’.

Iako se ne može reći da su neki sretnici, par je uspio zadržati optimizam. Osnovali su fond koji bi im trebao pomoći da ponovno pokrenu potonuli brod, a svoju su priču zaokružili poznatom izrekom “Nije u šoldima sve” (“Money isn’t everything”), objašnjavajući kako barem imaju jedno drugo.

IZVORSlobodna Dalmacija
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.