Luka Salalah obavila prvu ship-to-ship operaciju

255

Omanska luka Salalah završila je prvu ship-to-ship operaciju prijenosa (STST) na sidrištu Salalah kao dio svog proširenja ponude usluga u 2018. godini.

Novu uslugu obavila je tvrtka Fendercare Marine koja je transportirala biljno ulje između brodova „NCC Nasma“ i „Ariane“ dok oba bila na sidrištu luke.

“Naša nova ponuda prijenosa velikih tekućina s broda do broda osmišljena je kako bi služila regionalnom tržištu i gospodarskoj potražnji Afrike”, rekao je Andrew Dawes, predsjednik Uprave Port of Salalah.

Uprava Luke Salalah radi na nizu novih poslovnih prilika koje će doprinijeti rastu brodarstva i logistike u Omanu i podupire Vladinu viziju glede logističkog sektora kao jednog od stupa gospodarskog rasta i diversifikacije sultanata Oman.

“Radujemo se uspostavi Salalaha kao ključne STST lokacije gdje Fendercare i Port of Salalah mogu podržati tržište nafte i plina”, rekao je Tom Fitchew, voditelj poslovnog razvoja Fendercarea.

Pod upravljanjem tvrtke APM Terminals, Luka Salalah obrađuje kontejnerski i terminal za opći teret.  U 2017. godini luka je zabilježila rekordne količine u kontejnerskom i poslovanju općeg tereta s porastom od 18,7% odnosno 4,2%.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.