ICTSI Basra nastavlja investirati u irački lučki terminal

230

International Container Terminal Services, Inc. (ICTSI) nastavlja svoj razvoj u iračkom lučkom sektoru s drugom fazom ulaganja u infrastrukturu za novi kontejnerski terminal u luci Umm Qasr.

Po završetku trenutne druge faze sheme ekspanzije, ICTSI će uložiti više od 250 milijuna dolara, od kojih je najveći dio za novi vez i najmoderniju opremu za rukovanje na Basra Gateway Terminalu (BGT).

Druga faza proširenja, koja će biti dovršena u etapama do trećeg tromjesečja 2019. godine, završiti će sa 400 metara novog pristaništa s dubinom od 14 metara, zajedno s 30 hektara površine za skladištenje i 15 hektara osiguranog parkirališta.

Uz to će na pristaništu biti instalirane tri post-Panamax ship-to-shore dizalice. Opći dizajn omogućuje prihvaćanje kontejneraša kapaciteta do 9.000 TEU. Po završetku druge faze, BGT će imati godišnji kapacitet rukovanja od preko milijun TEU-a.

„Ekspanzija druge faze ne samo da će nam omogućiti da odmah odgovorimo na potrebe, nego da također pružimo dodatnu fleksibilnost cijeloj operaciji rukovanja kontejnerima s raznovrsnim prednostima za naše klijente“, rekao je Phillip Marsham, izvršni direktor BGT-a.

U prvom tromjesečju 2017. godine BGT je završio prvu fazu svog projekta greenfield terminala, koji je uključivao izgradnju novog pristaništa od 250 metara i površinu od 15 hektara dvorišta.

Prošla je godina također vidjela ekspanziju BGT-ovog portfelja usluga s razvojem područja pristaništa i dvorišta konfiguriranim za sigurno i učinkovito rukovanje teretima nafte i plina.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.