Concordia Maritime potpisala više ugovora o najmu

388

Švedski vlasnik tankera Concordia Maritime sklopio je više ugovora o najmu za MR ECO brodove kako se priprema za očekivanu tržišnu dinamiku.

Tvrtka je rekla da je, kao dio pozicioniranja flote pred progresivno jačem tržištu koji se očekuje, Concordia Maritime unajmila još dva MR (ECO) broda dok je istovremeno produljila ugovore za dva trenutno posuđena MR (ECO) broda na još godinu dana.

Nadalje, brodovlasnik je potpisao ugovor o najmu P-MAX tankera „Stena Performance“, koji će se prvenstveno koristiti za promet na Bliskom Istoku. Concordia Maritime je rekla da je ugovorni partner velika globalna naftna tvrtka, bez otkrivanja daljnjih detalja.

Kao i kod prethodnih najmova, ovi najnoviji ugovori su zajednički najmovi sa Stena Bulkom, a udio Concordia Maritime iznosi 50 posto. Brodovi će raditi u MR Poolu unutar Stena Bulk Product & Chemicals, nekada Stena Weco.

Ugovor za „Stena Performance“ je sklopljen na šest mjeseci, s mogućnošću produljenja na daljnjih šest mjeseci, počevši od siječnja 2018. godine.

“Mi djelujemo na temelju našeg čvrstog vjerovanja u progresivno jače tržište od ljeta 2018. nadalje. Najmom ukupno šest brodova značajno smo povećali kapacitet zarade u kratkom vremenu”, izjavio je Kim Ullman, izvršni direktor tvrtke Concordia Maritime.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.