Bahri Dry Bulk osigurao sredstva za četiri novogradnje

382

Nacionalna brodarska tvrtka Saudijske Arabije (Bahri), podružnica Bahri Dry Bulk, osigurala je sredstva u vrijednosti od 96 milijuna dolara od Banke Albilad kako bi financirala kupnju četiriju brodova za rasute terete.

Financiranje je dio sporazuma za izgradnju Bahrijevih četiriju brodova. Dogovor je potpisan između Bahrija i Hyundai Mipo Dockyard (HMD), dijela Hyundai Heavy Industries (HHI), u kolovozu 2017. godine.

Kako je objašnjeno, kredit koji ima dospijeće od 13 godina, uključujući trogodišnje razdoblje počeka, koristi se za financiranje 80% navedenog posla.

“Zadovoljni smo što surađujemo s Bankom Albilad za dobivanje ovog kredita za kupnju četiriju brodova prema ugovoru koji smo u četvrtom tromjesečju 2017. godine potpisali s grupom Hyundai Heavy Industries (HHI)”, komentirao je Ali Al-Harbi, financijski direktor Bahrija.

Nezar Banabeela, predsjednik Bahri Dry Bulk, izjavio je: “Novo financiranje Banke Albilad glavni je korak za Bahri Dry Bulk, jer želimo proširiti naše poslovanje na nova tržišta u regiji i na globalnoj razini, kako bi istražili nove horizonte rasta. Štoviše, uz dodatak četiri broda u našu flotu, bit ćemo potpuno opremljeni kako bismo zadovoljili sve veću potražnju za osnovnim žitaricama.”

Osnovan 2010., Bahri Dry Bulk je zajednička tvrtka Bahrija i arapske tvrtke za usluge u poljoprivredi ARASCO u omjeru 60/40. Tvrtka trenutno posjeduje i upravlja flotom od pet brodova za suhe rasute terete.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.