NITC se i dalje nada da postoje preživjeli na „Sanchiju“

612

National Iranian Tanker Company (NITC) vjeruje da bi moglo biti preživjelih na tankeru koji se tankeru koji se zapalio kod kineske obale, izvijestio je Associated Press citirajući glasnogovornika NITC-a Mohsena Bahramija.

Prema Bahramiju, budući da brodska strojarnica nije izravno pod utjecajem vatre i oko 14 metara ispod vode, još uvijek postoji nada.

Ipak, napori za pretraživanje broda za potencijalno preživjelima i dalje su otežani jer je vatra popraćena gustim otrovnim dimom te i dalje gori.

Tijelo jednog od 32 nestalih člana posade je pronađeno i predano odjelu za civilne poslove radi identifikacije.

Potraga za preostalim pomorcima se nastavlja.

Direktor NITC-a Sirous Kianersi izjavio je da je pronađeni član posade nosio prsluk za spašavanje koji pokazuje da je posada imala dovoljno vremena za korištenje takve opreme.

U srijedu, 14 brodica za spašavanje razmještenih na mjestu događaja morale se povući jer je prijavljena eksplozija na brodu.

Lokalne vlasti ranije su upozoravale da postoji opasnost od eksplozije broda, pucanja na pola i potonuća što je rezultiralo velikim izlijevanjem nafte.

NITC je smanjio strahove govoreći da brod vjerojatno neće potonuti.

Na temelju najnovijih informacija iz kineskog Ministarstva prometa, gorući tanker je plutao oko 65 nautičkih milja južno od mjesta gdje se 6. siječnja sudario s brodom „CF Crystal“.

Nastavljena je operacija traganja i spašavanja bez većih promjena u izvješćivanju o statusu požara.

Ministarstvo je reklo da su njihovi vatrogasni brodovi počeli polijevati brod pjenom kako bi pokušali zadržati vatru i pomoći da se ohladi brod, ali napori nisu postigli željeni rezultat.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.