Ferus Smit spreman za porinuće drugog broda za Erik Thun AB

1036

U subotu 20. siječnja u 11 sati u Westerbroeku bit će porinuta novogradnja Nb. 446, navela je tvrtka Ferus Smit u priopćenju za tisak.

Nb. 446, nazvan „Ice Crystal“, drugi je brod u seriji od dvije jedinice novog dizajna koji je razvijen za Erik Thun AB iz Lidkopinga u Švedskoj. Oba broda planirana su da će zamijeniti „Snowstar“ i „Icestar“, brodove koji su izgrađeni prije otprilike 20 godina u tom brodogradilištu za istog vlasnika.

Nb. 446 je produžen za 15,6 metara u usporedbi sa svojim sestrinskim brodom Nb. 445 „Snow Crystal“, koji je nedavno isporučen.

Nb. 445 i Nb. 446 su mini bulkeri s klasom leda 1A i dva spremnika za teret. Njihov je dizajn posvećen nekim posebnim trgovinama u baltičkoj regiji. Širina brodova ograničena je na 13,35 metara kako bi se mogli uklopiti u ustav kanala Trollhattan.

Brodove karakterizira njihova izuzetno velika nosivost od 5.680/6.550 tona. Pogonska instalacija sastoji se od glavnog motora Wartsila od 1950 kW koji radi na MDO gorivo. Smještaj će biti prilagođen za posadu od 8 osoba.

IZVORVessel Finder
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.