MOL i partneri dobili odobrenje za dizajn broda za prijevoz ugljena

394

Japanski Mitsui O.S.K. Lines (MOL) i njegovi partneri, Tohoku Electric Power i Namura Shipbuilding, dobili su Odobrenje od Lloyd’s Registra za dizajn broda za prijevoz ugljena na LNG pogon.

Dizajn broda osigurava dovoljan kapacitet za teret bez povećanja trupa zbog postavljanja LNG spremnika goriva na krmi. Osim toga, studija se provodi na temelju instalacije poklopca spremnika s naglaskom na sprječavanju požara na brodu dok se istodobno pojednostavljuje inspekcijski rad.

Tri su tvrtke krenule korak dalje s ovim projektom i nedavno su proveli Studiju identifikacije opasnosti (HAZID) i završili osnovni dizajn.

MOL je obavijestio da je to prva zajednička akvizicija od strane tri japanske tvrtke – brodarske tvrtke, vlasnika tereta i brodograditelja.

“Kako su stroži standardi emisija ispušnih plinova iz trgovačkih brodova stupili su na snagu širom svijeta, očekuje se da će LNG imati širu uporabu kao gorivo za brodove”, rekao je japanski prijevoznik.

Uz istraživanje dostupnosti korištenja LNG-a kao goriva, MOL je dodao da nastoji smanjiti svoj utjecaj na okoliš, pružajući sigurne i pouzdane transportne usluge.

Prema konceptu, MOL će usvojiti napredne tehnologije podrške za rad sa sigurnijim plovilima i tehnologije za smanjenje utjecaja na okoliš novogradnji.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.