Statoil odabrao Sembcorp Marine za izgradnju FPSO-a

293

Statoil je potpisao pismo namjere s tvrtkom Sembcorp Marine Rigs & Floatersom u Singapuru za izgradnju trupa i integriranog stambenog prostora plutajuće jedinice za proizvodnju, skladištenje i iskrcaj (FPSO) koja će se nalaziti na polju Johan Castberg u Barentsovom moru.

Tvrtka je rekla da se ugovor o brodogradnji namjerava potpisati pri konačnoj investicijskoj odluci predviđenoj prije Božića.

Ugovor vrijedan 4 milijarde NOK (490 milijuna dolara) obuhvaća inženjering, nabavu i izgradnju.

Ugovor je dobiven putem međunarodnog natječaja, koji nije uključivao norveške ponude, rekao je Statoil.

“Usko ćemo surađivati s tvrtkom Sembcorp Marine kako bi se osigurala sigurna i učinkovita isporuka temeljena na našim zahtjevima za HSE, kvalitetom, vremenom i troškom. Preostali postupak nabave bit će unaprijeđen paralelno s tim”, kaže državni dužnosnik za nabavu Statoila, Pål Eitrheim.

Tvrtka je nadalje istaknula kako je izgradnja i isporuka trupa bila najvažniji kriterij za završetak projekta Johan Castberg čije je puštanje u rad zakazano za 2022. godinu. Ugovor će imati zasebnu klauzulu za otkazivanje vezano uz odobrenje plana za razvoj i rad (PDO).

“Analize iz Agende Kaupang pokazuju da će projekt u Nizozemskoj u razvojnoj fazi od 2018. do 2022. donijeti nova zapošljavanja s obzirom na konkurentnu norvešku opskrbnu industriju”, kaže Torger Rød, viši potpredsjednik Statoila za razvoj projekata.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.