Statoil odabrao Sembcorp Marine za izgradnju FPSO-a

186

Statoil je potpisao pismo namjere s tvrtkom Sembcorp Marine Rigs & Floatersom u Singapuru za izgradnju trupa i integriranog stambenog prostora plutajuće jedinice za proizvodnju, skladištenje i iskrcaj (FPSO) koja će se nalaziti na polju Johan Castberg u Barentsovom moru.

Tvrtka je rekla da se ugovor o brodogradnji namjerava potpisati pri konačnoj investicijskoj odluci predviđenoj prije Božića.

Ugovor vrijedan 4 milijarde NOK (490 milijuna dolara) obuhvaća inženjering, nabavu i izgradnju.

Ugovor je dobiven putem međunarodnog natječaja, koji nije uključivao norveške ponude, rekao je Statoil.

“Usko ćemo surađivati s tvrtkom Sembcorp Marine kako bi se osigurala sigurna i učinkovita isporuka temeljena na našim zahtjevima za HSE, kvalitetom, vremenom i troškom. Preostali postupak nabave bit će unaprijeđen paralelno s tim”, kaže državni dužnosnik za nabavu Statoila, Pål Eitrheim.

Tvrtka je nadalje istaknula kako je izgradnja i isporuka trupa bila najvažniji kriterij za završetak projekta Johan Castberg čije je puštanje u rad zakazano za 2022. godinu. Ugovor će imati zasebnu klauzulu za otkazivanje vezano uz odobrenje plana za razvoj i rad (PDO).

“Analize iz Agende Kaupang pokazuju da će projekt u Nizozemskoj u razvojnoj fazi od 2018. do 2022. donijeti nova zapošljavanja s obzirom na konkurentnu norvešku opskrbnu industriju”, kaže Torger Rød, viši potpredsjednik Statoila za razvoj projekata.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here