Pacific Drilling podnio zahtjev za stečaj

504

Offshore tvrtka za bušenje Pacific Drilling podnijela je zahtjev za stečaj nakon nedavne odluke obveznika da ne produže datum dospijeća obveznica.

Tvrtka, koja posjeduje flotu ultra deepwater brodova za bušenje, izjavila je u ponedjeljak da je zajedno sa svojim podružnicama ispunila Poglavlje 11. s ciljem da optimizira svoju strukturu kapitala u očekivanju oporavka u industriji plutajućih platformi za bušenje.

“Tvrtka namjerava koristiti proces iz Poglavlja 11. kako bi nastavila sveobuhvatno restrukturiranje tvrtke oko 3,0 milijarde dolara u iznosu glavnice neplaćenog financiranog duga”.

Pacific Drilling je izjavio kako će Poglavlje 11. pružiti olakšanje od potraživanja vjerovnika kako bi se istražile alternative za reorganizaciju “na način koji maksimizira vrijednost poduzeća i pravedan je za sve dioničare”.

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak, tvrtka je rekla da će nastaviti svoje “uobičajene operacije širom svijeta, obavljati i plaćati sve obveze nastale tijekom cijelog slučaja u Poglavlju 11., pod uvjetom da ga sud odobri”.

“Ušli smo u Poglavlje 11. s jakom gotovinskom pozicijom i timom koji je neophodan za nastavak isporuke najkvalitetnijih usluga našim korisnicima na najsigurniji i najučinkovitiji način”, rekao je glavni izvršni direktor Paul Reese.

“Tijekom cijelog procesa Poglavlja 11. predviđamo korištenje naše snažne novčane pozicije kako bismo ispunili sve trajne obveze prema našim zaposlenicima, klijentima, dobavljačima i ostalima.”

IZVOROffshore Energy Today
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.