Rusija pokreće brodarsku uslugu za Siriju

295

Rusija želi pokrenuti izravnu brodarsku uslugu za Siriju, priopćio je ruski premijer Dmitrij Rogozin, navodi novinska agencija TASS.

Pokretanje nove usluge dolazi nakon što je promet između dviju zemalja porastao za 42 posto tijekom prvih sedam mjeseci 2017. na godišnjoj razini.

Prema riječima Rogozina, od ruskih tvrtki se očekuje da odigraju važnu ulogu u procesu gospodarskog oživljavanja Sirije uslijed tekućeg sirijskog građanskog rata.

“Izravna brodarska linija između ruskih i sirijskih luka stvara se paralelno”, rekao je Rogozin na 10. Sastanku rusko-sirijskog povjerenstva o trgovini, gospodarskoj, znanstvenoj i tehničkoj suradnji održanoj 10. listopada.

Još uvijek nisu otkrivene nikakve druge pojedinosti o planiranoj usluzi.

Prema informacijama, poljoprivredna dobra trenutno transportira tvrtka Oboronlogistika, koja djeluje pod nadležnošću Ministarstva obrane Rusije i podružnice tvrtke Oboronstroy.

Flota tvrtke sastoji se od tri RoRo / LoLo broda s vertikalnom i horizontalnom funkcijom utovara za prijevoz tereta u prikolicama i kontejnerima. Svaki od brodova ima nosivost od preko 6.000 tona i kapacitet.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.