Ribarski brod nasukan 400 metara od plaže na Havajima

274

Ribarski brod „Pacific Paradise“, duljine 79 metara, nasukao se u blizini plaže Kaimana, Waikiki, O’ahu, na Havajima. Obalna straža je upozorena da je ribarski brod nasukan samo 400 metara od plaže. Vatrogasci iz Honolulua poslali su čamac za spašavanje dok je Obalna straža na mjesto događaja uputila helikopter i brodom od 13 metara.

Patrolni brod spasio je 17 članova posade broda „Pacific Paradise“ i prebacio ih na kopno. Zapovjednik i dva člana posade prebačeni su helikopterom u Honolulu gdje su se susreli s vlastima. Nema izvještaja o ozljedama.

Vlasti su poslale tim koje će pratiti situaciju ribarskog broda. U tijeku je postupak spašavanja broda i uklanjanja dizela i nafte. Izvješća navode da ribarski brod ima 8000 galona goriva. Nema izvješća o onečišćenju. Obalna straža navodi da će pokušati odsukati „Pacific Paradise“ slijedeće plime.

Izvještaji o vremenskim prilikama nisu bili čimbenik za nasukavanje, a „Pacific Paradise“ nije poslao poziv u pomoć. Obalna straža je pokrenula istragu o incidentu.

IZVORShipwrecklog
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.