Nasukavanja nekoliko brodova tijekom oluje u Južnoj Africi

1392

Dana 10. listopada snažna oluja zahvatila je obalnu provinciju Južne Afrike i luku Durban. Oluja je donijela snažne vjetrove i jaku kišu što je uzrokovalo kidanje vezova i nasukavanje nekoliko brodova.

MSC Ines
Kontejnerskom brodu „MSC Ines“, duljine 348 metara i nosivosti 114.733 dwt, pokidani su vezovi i vjetrovi su ga odbacili do luke gdje je ostao u položaju okomito na ulaz u luku. Pet tegljača poslano je kako bi odsukalo kontejnerski brod i vratilo ga na vez. „MSC Ines“ je pretrpio štetu na krmi, no nije navedeno da je došlo do onečišćenje ili ozljeda nekog od članova posade.

SM New York
Kontejnerski brod „SM New York“, duljine 336 metara i nosivosti 102.518 dwt, pokidao je mooringe i nasukao se na obližnjoj pješčanoj obali.

Bow Triumph
Tanker od 183 metra „Bow Triumph“ otkidao se s veza na Island View i odbačen je također na pješčanu obalu.

MSC Susanna i „Maritime Newanda“
Kontejnerski brod „MSC Susanna“ dužine 337 metara i nosivosti 117.095 dwt, i brod za rasuti teret „Maritime Newanda“, dužine 190 metara i nosivosti 55.820 dwt, tijekom oluje otkidali su se sa svojih vezova. Srećom u blizinu su bili tegljači koji su uspjeli zadržati brodove na mjestu dok se oluja nije stišala.

IZVORShipwrecklog
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.