Malta Freeport uvodi novu tjednu kontejnersku uslugu za Brazil i Argentinu

265

Malteški uvoznici i izvoznici namjeravaju iskoristiti nove mogućnosti trgovanja u Brazilu i Argentini nakon uvođenja brze tjedne linije Malta Freeport Terminala.

Usluga Sirius, pristajući u šest ključnih luka u Brazilu (Itajai, Itapoa, Itaguai, Rio Grande, Salvador i Santos), kao i Buenos Aires u Argentini, rasporedit će osam brodova kojima upravljaju kontejnerski prijevoznici CMA CGM, Maersk Line i Hamburg Sud.

Prvi brod koji radi na malteškom dijelu usluge, „CMA CGM Magdalena“, u subotu, 7. listopada, pristao je u Freeportu, dok će kontejneri hladnjače s pretežno zamrznutim teretom biti dostupni od početka prosinca. Malta Freeport značajno ulaže u dodatne reefer utore, čime se ukupan broj reefera dostupnih na oba terminala povećava na 1.800.

“Uvoznici hrane imat će ogromnu dobit od usluge Sirius, jer će brodovi koji pristaju u Freeportu ponuditi znatne kapacitete za rashladne kontejnere, a također će pružiti nove mogućnosti trgovanja drugim malteškim poduzetnicima”, izjavio je izvršni direktor tvrtke Malta Freeport, Alex Montebello.

Usluga Sirius dodatno jača veze s južnoameričkim kontinentom iz Freeporta, koji već pruža tjedne usluge za Čile, Kolumbiju, Ekvador i Peru.

Freeport je značajno unaprijedio poslovne prilike za svoje klijente posljednjih godina pružajući im tjedne usluge za 127 luka širom svijeta. Šezdeset ih je na Mediteranu.

Tijekom ljetnih mjeseci, tvrtka je također dodala Indamed Service, novu tjednu uslugu koja povezuje glavne luke u Indiji, Pakistanu, istočnom Mediteranu i Arapskom zaljevu. Ovom uslugom upravlja CMA CGM, APL i COSCO Shipping.

U kolovozu je također 399-metarski „München Maersk“, jedan od najvećih svjetskih kontejnerskih brodova i najveći koji je posjetio Maltu, pristao u Freeport na svom prvom putovanju.

Samo prošle godine, Freeport je obradio preko tri milijuna kontejnera i kontinuirano ulaže u novu opremu i tehnologije u nastojanju da služi kao vodeća strateška platforma za globalne brodare.

IZVORVessel Finder
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.