Brødrene Aa dobio narudžbu za tri katamarana

335

Norveški graditelj trajekta Brødrene Aa, Hyen, dobio je narudžbu za tri brza katamarana od karbonskih vlakana koji će namijenjen kineskom tržištu.

Kako je objašnjeno, tvrtka je potpisala ugovor s tvrtkom Zhongshan Hong Kong Travel Co-op Co., Ltd.

Očekuje se da će izgradnja plovila započeti u brodogradilištu Hyen u studenom 2017. Nakon dovršetka i isporuke, što je planirano do lipnja 2019. godine, trajekti će raditi između Hong Konga i Guangzhoua, navodi Brødrene Aa.

Sa kapacitetom za 300 putnika, dva će broda imati duljinu od 42 metra i imat će maksimalnu brzinu rada od 40 čvorova. Treći brod također će imati dužinu od 42 metra, ali će imati kapacitet za 230 putnika i maksimalnu radnu brzinu od 37 čvorova.

“Ovaj ugovor predstavlja važnu prekretnicu u našim nastojanjima da uđemo na kinesko tržište”, izjavio je Tor Øyvin Aa, izvršni direktor tvrtke Brødrene Aa.

U 2015. godini, kineski Chu Kong Shipping je uložio vlasnički udio u Brødrene Aa. Cilj je bio uspostaviti zajednički kompozitni pogon za proizvodnju u Kini, kao i pružiti tržišne mogućnosti za završetak broda iz brodogradilišta Brødrene Aa u Norveškoj.

“S brodovima koji dugo rade pri brzini od 40 čvora prednost je konstrukcija od ugljičnih vlakana. Lakši brodovi donose manju potrošnju goriva i smanjuju emisije. Ovaj ugovor će nam omogućiti da dokažemo prednosti naših plovila na tržištima u Kini i drugim azijskim zemljama”, dodao je izvršni direktor tvrtke Brødrene Aa.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.