„VOS Stone“ iznajmljen tvrtki VBMS za offshore vjetroelektranu Arkona

263

Vroon je priopćio kako je „VOS Stone“, najmoderniji brod za podršku podvodnim operacijama nedavno isporučen tvrtki Vroon Offshore Services, jer je dobio ugovor od VBMS-a za podršku kablovskih operacija na offshore vjetroelektrani Arkona od proljeća 2018.

U ljeto 2018., „VOS Stone“ će se baviti sličnim operacijama na istoj vjetroelektrani u kontekstu puštanja u tvrtke.

„VOS Stone“ je u srpnju isporučilo brodogradilište Fujian Southeast Shipbuilding iz Kine, a trenutačno prolazi završne radove u Nizozemskoj, kako bi bio spreman za operacije u Sjevernom moru od studenog 2017. godine.

Opremljen s 50-tonskom aktivnom dizalicom, pomičnim mostom za prebacivanje osoblja i smještajem za 60 putnika u udobnim uredskim i rekreacijskim prostorima, jedinica je namijenjena za isporuku sigurne, svestrane i učinkovite offshore logističke podrške obnovljivoj te naftnoj i plinskoj industriji.

VOS Stoneova sestrinski brod „VOS Start“, trenutačno je angažiran na operacijama za Walney Extension vjetroelektranu u Irskom moru.

Offshore vjetroelektrana Arkona nalazi se 35 kilometara sjeveroistočno od njemačkog otoka Rügen. Imat će kapacitet od 385 megavata (MW) generiranih od 60 Siemens 6MW turbina i opskrbljivat će električnom energijom 400.000 domaćinstava u Njemačkoj od 2019.

IZVORVessel Finder
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.