Tko će biti novi šef Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga

Darko Pajić

413

Foto: Marin Aničić

Tko će naslijediti Zdravka Debelića i postati novi ravnatelj Županijske lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, bit će poznato krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca, jer bi tek trebao biti raspisan natječaj za izbor ravnatelja od strane Upravnog vijeća ove institucije. Procedura za kadrovske promjene je već započela i to odlukom primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine o imenovanju novog Upravnog vijeća Lučke uprave Opatija na čije čelo kao predsjednik dolazi Marin Starčić. Članovi UV-a su Damir Lovreković, Robert Dundara, Josip Brkić kao predstavnik koncesionara te Vladimir Malnar iz Lučke kapetanije Rijeka, kojeg je delegiralo resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, piše Novi list.

Iako je odluka o popunjavanju Upravnog vijeća već donesena, još uvijek nije održana konstituirajuća sjednica UV-a u novom sazivu. Ta prva sjednica mogla bi biti održana tijekom ovog tjedna i jedna od prvih odluka trebala bi biti odluka o raspisivanju natječaja za izbor novog ravnatelja s mandatom za iduće četiri godine. Izvjesno je da kandidat neće biti aktualni ravnatelj Zdravko Debelić, koji uskoro ispunjava uvjete za odlazak u mirovinu.

Općeniti uvjeti

Kako god bilo, kadroviranje je već podiglo veliku prašinu u Opatiji te izaziva različite komentare i javne polemike, pa se u kuloarima već spominju potencijalni kandidati za ravnatelja, među kojima bi navodno mogao biti i SDP-ov kandidat za gradonačelnika Opatije na posljednjim izborima Fernando Kirigin. Paralelno se odvija i borba za utjecaj na donošenje same odluke, ponajviše na relaciji gradonačelnika Opatije Ive Dujmića i župana Zlatka Komadine, koji bi u svemu ipak trebao imati zadnju riječ ukoliko se uzme u obzir da je donio odluku o izboru članova Upravnog vijeća, koje će izabrati ravnatelja.

Zasad je preuranjeno procjenjivati tko bi mogli biti kandidati, jer će se prijave zaprimati u razdoblju od 8 do 15 dana nakon raspisivanja natječaja. Uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati su prilično općeniti, te se traži fakultetska diploma i najmanje tri godine rada na radnom mjestu u skladu sa stečenom naobrazbom, pored čega je potrebno priložiti i program rada u Lučkoj upravi. Prijedlog odluke donijet će natječajna komisija, a odluku o izboru ravnatelja Upravno vijeće.

Potvrđuje Butković

Zanimljivo je i pomalo paradoksalno kako je uvjet da ravnatelja ne potvrđuje župan, iako je osnivač Lučke uprave PGŽ-a, već odluku mora potvrditi resorni ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. To bi ipak trebala biti samo formalnost, jer se dosad u pravilu nije događalo da ministar odbije prihvatiti odluku Upravnog vijeća na razini županijske lučke uprave. U Primorsko-goranskoj županiji situacija je trenutno takva da se u idućem razdoblju pripremaju izbori ravnatelja u sedam od ukupno osam županijskih lučkih uprava, jer se svugdje približavaju kraju mandati aktualnih ravnatelja. Priča o kadroviranju ravnatelja za Opatiju, Lovran i Mošćeničku Dragu tek će se zahuktati i prije svega će biti zanimljivo vidjeti koliko će se kandidata uopće prijaviti i tko će sve među njima biti.

IZVORNovi list
Podijeli objavu

1 KOMENTAR

  1. Iz luke Opatija treba izseliti ribare, jedriličare i barkajole zatim mul pretvoriti u parkiralište i podjeliti koncesije gostioničarima. Luke tome i služe – za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti. A ovaj zadnji koji je došao u Opatiju (Voskion) je najbolji kandidat za novog ravnatelja lučke uprave. On najbolje zna kako se servira makijato u portu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.