Damenov TSHD 650 „Tommy Norton“ započinje operacije u Australiji

285

„Tommy Norton“, Damenov brod za jaružanje (TSHD) 650 izgrađen u brodogradilištu tvrtke Yichang, službeno je isporučen ponosnom vlasniku Gippsland Ports.

Prvi brod za jaružanje kojeg je Damen izgradio za Australiju, 60-metarski „Tommy Norton“ sada je započeo s radom kako bi osigurao siguran i pouzdan pristup moru za komercijalne brodove, tankere za prijevoz nafte i plina i komercijalnu ribarsku flotu koji prelaze u područje Gippsland Lakes. Održavanje jaružanja također pomaže lokalnim zajednicama smanjiti rizik od poplava.

Sposoban za jaružanje do dubine od 15 metara, brod je izgrađen s donjim otvorom kako bi se omogućilo samopražnjenje. Kako bi se povećao kapacitet nosivosti broda kada se jaruža pijesak s visokom specifičnom gustoćom, Damen je smanjio slobodnu stranu broda.

“Gippsland Ports je iznimno ponosan što će preuzeti brod za jaružanje „Tommy Norton“. Ovaj projekt je značajan pothvat Gippsland Portsa u ime države Victoria i drago nam je da smo isporučili izvrsno plovilo kako na vrijeme tako i unutar proračuna”, izjavio je Geoff Hocking, ravnatelj Gippsland Ports.

“Želim zahvaliti mnogim ljudima koji su omogućili da se ovo ostvari, no posebno Nicku Murrayu i Ambroseu Rajaduraiju, koji su s nama od samog početka, a također i voditelju projekta Leu Van Dijcku. Želim vam sve najbolje, sreću i veliko putovanje s „Tommyjem Nortonom“”, izjavio je Vincent Maes iz brodogradilišta Damen u svom govoru na ceremoniji primopredaje.

IZVORDamen
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.