A.P. Møller – Mærsk dovršio prodaju Maersk Tankersa

405

Danski brodarski i energetski konglomerat A.P. Møller – Mærsk A/S (APMM) dovršio je prodaju svoje poslovnice tankera Maersk Tankers A/S jednoj od svojih podružnica APMH Invest A/S.

“Danas je prodaja završena, a dionice u Maersk Tankers A/S prenesene su u APMH Invest A/S”, izjavila je Grupa u najnovijem izvješću.

Prodaja je najavljena 20. rujna u sklopu preusmjeravanja fokusa Maersk Grupe na kontejnerske brodove, luke i logistiku, a provedena je u obliku transakcije od 1,17 milijardi dolara u gotovini.

Naftno poslovanje grupe, tvrtka Maersk Oil, prodana je u kolovozu kompaniji Total S.A za 7,45 milijarde dolara u kombiniranoj transakciji dionica i duga.

A.P. Moller Holding ranije je otkrio da će osnovati konzorcij za vlasništvo flote Maersk Tankers s japanskim Mitsui & Co Ltd. i drugim potencijalnim partnerima u kojima će A.P. Moller Holding biti većinski dioničar.

Prihod od transakcije će se koristiti za smanjenje duga, rekla je skupina.

Maersk je kazao kako će računovodstveni učinak transakcije biti nematerijalan i neće imati utjecaja na financijske smjernice APMM-a za 2017. godinu.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.