Podvodna robotika privlači sve više studentica

338

Sve veći interes za električnu podvodnu robotiku pokazuju žene, podaci su to Northwestern Michigan Collegea, prvog u Americi koji nudi diplomu znanosti u pomorskoj tehnologiji.

Saab Seaeye, kreatori novog Falcon robotskog vozila s koledža, slažu se da je za podvodnu e-robotiku također povećan interes žena koje žele pratiti karijeru na tom polju.

Ali Roy je inženjerka sustava u Saab Seaeyeu gdje mnoge žene inženjeri i tehničari rade u odjelima diljem tvrtke.

“Imamo i sve veći broj studentica koje dolaze k nama steći radno iskustvo”, kaže Roy. “Zadovoljstvo je vidjeti da se mladi ženski inženjeri ostvaruju ovdje u Seaeyeu i divno je da koledž koristi naš robotski sustav kako bi obučio novu generaciju ženskih profesionalaca.”

Hans VanSumeren, ravnatelj Great Lakes Water Studies Instituta, na koledžu je potvrdio da studentice imaju sve veći interes za podvodni svijet s posebnim entuzijazmom za podvodnu robotiku.

“Naše studentice željne su znanja za širenjem uloge električne podvodne robotike, a Falcon je vitalan element studija”, dodao je VanSumeren.

Studenti koji se bave pomorskim studijem dolaze sa sveučilišta i fakulteta diljem Amerike radi mogućnosti interakcije s pravim podvodnim svijetom – uključujući i upravljanje podvodnim robotskim vozilom Saab Seaeye Falcon.

Njihov tečaj pokriva kalibriranje, implementaciju, rad, održavanje i upravljanje imovinom tehnologije, uključujući prikupljanje podataka, obradu i mapiranje.

Dio tečaja uključuje i ispitivanje olupina na dubinama od oko 150 metara uz pomoć Falcona, opremljenog sonarnim sustavom, koji pomaže studentima da proučavaju podvodnu robotiku kao višekomponentni resurs koji se koristi u širokom spektru podmorskih aktivnosti.

Sustav sonara omogućuje studentima da iskuse niz opcija za prikupljanje i profiliranje podataka i podataka koji uključuju batimetrijsko mjerenje, snimanje slojevitih površina, izbjegavanje prepreka, strukturni pregled i pregled trupa brod.

Studenti koriste iskustvo iz prve ruke pilotirajući Falconom prema smjernicama Udruge međunarodnih pomorskih izvođača.

Studij za prvostupnika znanosti pomorske tehnologije na Northwestern Michigan Collegeu pruža interdisciplinarno obrazovanje u ciljanim područjima pomorske tehnologije. Kurikulum je mješavina nekoliko tehničkih sposobnosti zajedničkih pomorskoj industriji.

IZVORSubsea World News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.