E.ON unajmio „VOS Stone“ za offshore projekt vjetroelektrane „Arkona“

286

E.ON AG angažirao je „VOS Stone“, walk-to-work brod za podršku podvodnim operacijama tvrtke Vroon, za logističku podršku i offshore smještaj na offshore vjetroelektrani 385MW „Arkona“ u njemačkom dijelu Baltičkog mora.

E.ON i Statoil grade vjetroelektranu „Arkona“, vrijednu 1,2 milijarde eura, oko 35 kilometara sjeveroistočno od otoka Rügen. E.ON je odgovoran za izgradnju i poslovanje vjetroelektrane.

Vjetroelektrana će sadržavati 60 Siemens 6MW turbina planiranih za puštanje u rad 2019. godine.

„VOS Stone“ započinje najam za E.ON sredinom 2018. godine. Sestrinski brod „VOS Starta“ trenutno je zaposlen na offshore vjetroelektrani Walbridge Extension tvrtke DONG Energy u Irskom moru.

Oba su broda izgrađena s ciljem pružanja potpore offshore operacijama u industriji obnovljivih izvora energije i walk-to-work projektima u industriji nafte i plina.

Kao i njegov sestrinski brod „VOS Stone“ će biti opremljen pomičnom offshore mostom i 50-tonskom aktivnom dizalicom te može pružiti smještaj za 60 osoba.

S pokrivenim skladištem na razini glavne palube brod može obavljati prijevoz tereta i putnika sa i na offshore imovinu, kao što su vjetroturbine, offshore platforme ili brodove za prijevoz posade kao i sudjelovanje u podmorskim operacijama, izjavila je tvrtka Vroon.

IZVOROffshore Wind
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.