Zadržani brod napustio luku Baltimore

402

Brod od 112 metara „Asphalt Trader“ napustio je Baltimore u subotu nakon što je zadržan zbog brojnih sigurnosnih odstupanja pronađenih tijekom inspekcijskih pregleda usklađenosti 2016. i 2017. godine.

Tri člana ispitnog tima iz obalne straže sektora Maryland – pregledao je „Asphalt Trader“, prethodno poznat kao „Newlead Granadino“, krajem srpnja 2017. Nakon temeljitog pregleda, obalna straža je dobila potrebnu dokumentaciju i potvrdila da je brod siguran da ode iz Baltimorea.

“Radili smo s prethodnim i sadašnjim posadama i vlasnicima broda „Asphalt Trader“ prethodnog imena „Newlead Granadino“ više od 10 mjeseci”, izjavio je Christopher Davis, inspektor PSC sektora Maryland-NCR. “Vrlo nam je drago što ovaj brod radi opet, ali najzadovoljniji smo što znamo da brod sada radi iznad minimalnih standarda za sigurnost i sprječavanje zagađenja.”

Tijekom pregleda broda u rujnu 2016. godine pronađeno je više sigurnosnih odstupanja koja uključuju brodske sustave za otkrivanje i suzbijanje požara, hitno napajanje i sustave za spašavanje života.

Izvorni vlasnici nisu bili u mogućnosti provesti potrebne popravke zbog kojih je brod zaustavljen u Baltimoreu na 10 mjeseci. Brod je prodan i preimenovan u „Asphalt Trader“.

IZVORVessel Finder
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.