Pripreme kruzera “Sea Princess” za pirate

663

Putnici kruzera “SeaPrincess” su pretrpjeli zastrašujuće iskustvo koje je trajalo punih deset dana dok se brod pripremao za napad pirata. Kruzer kompanije PrincessCruises isplovio je iz Sydneya kada je otkrivena piratska prijetnja.

Australska glasnogovornica Caroline Jasinski, koja je u trenutku piratske prijetnje bila na brodu, otkrila je što se događalo kada su prolazili kroz opasne vode. “Sea Princess postala je ‘brod duhova’ na punih 10 dana od svog 104 dana dugog putovanja.

Kapetan Gennaro Arma naposljetku se obratio putnicima kruzera te se ispričao što ih je uzbunio. Međutim prijetnja od napada bila je stvarna i kruzer i svi na njemu su se morali adekvatno pripremiti za mogući napad.

“SeaPrincess” plovila je u Dubai sa zaustavljanjem u Melbourneu i Columbu. Prilikom putovanja krenula je u mora u kojima postoji visoka stopa rizika od piratskih napada, kao što su Indijski ocean, Arapsko more, Adenski zaljev i Sueski kanal.

Jedno od najopasnijih područja što se tiče piratskih napada nalazi se uz obalu Somalije. U toj zoni naoružani pirati napadaju brodove te se njih penju pomoću ljestvi.

Tijekom tih napornih deset dana svjetla na kruzeru su bila isključena od sumraka do zore. Nije bilo dopušteno koristiti vanjske barove kao ni provoditi ili organizirati zabave na otvorenom. Zastori su bili cijelo vrijeme spušteni.

Posada broda zbrinula je putnike koji su upućeni u svoje kabine te im je savjetovano da sjede na podu kabine i čvrsto se pridržavaju rukohvata za slučaj da kruzer bude morao naglo skrenuti sa kursa u obrani od piratskog broda.

Putnicima koji su bili u vanjskim kabinama rečeno je da moraju zaključati balkone kao i vrata od soba te da zaklon pronađu unutar hodnika kruzera.

Na sreću, piratski napad se nije dogodio, ali ovakve situacije predstavljaju direktnu prijetnju kompanijama za organizaciju kružnih putovanja.

IZVORCruise Mapper
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.