Napad na kontejnerski brod

101
MDF01627283

“Teroristi” su izveli neuspješan napad na kontejnerski brod koji je u subotu prolazio kroz Sueski kanal, u pokušaju da poremete prolaz brodova kroz taj plovni put, kazao je čelnik uprave Sueskog kanala Mohab Memish.
“Jedan od terorističkih elemenata izveo je neuspjeli pokušaj utjecaja na kretanje brodova kroz Sueski kanal gađajući jedan od brodova koji je prolazio, Cosco Asia”, kazao je Memish u priopćenju. Brod je plovio pod zastavom Paname.

“Pokušaj je u potpunosti bio neuspješan, brod nije oštećen kao ni kontejneri koje je prevozio. Situaciju su riješile oružane snage”, rekao je, dodavši da se promet brodova odvija normalno. U priopćenju nije precizirano o kakvom je napadu bilo riječ, no izvori s broda kazali su za Reuters da su se čule dvije eksplozije u trenutku kada je brod prolazio kroz kanal.

Egipat je suočen s nizom terorističkih napada u regiji sjevernog Sinaja nakon što je vojska, potaknuta masovnim prosvjedima, svrgnula izabranog predsjednika Mohameda Mursija. Nije jasno je li ovaj pokušaj napada povezan sa svrgavanjem Mursija. Oružane snage izdale su zapovijed da se pojačaju sigurnosne mjere duž Sueskog kanala, rekao je Memish.

www.glasistre.hr

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.